Despre noi / FacultateaExtensia Universitară de Adminisraţie Publică Locală din Sfântu Gheorghe a fost înfiinţat după o serie de consultări între Consiliul Judeţean Covasna şi Universitatea Babeş-Bolyai derulate în 1997 şi 1998, pe baza unei Hotărâri a Guvernului României. În anul 2005 ca rezultat al reformei educaţionale paneuropene, instituţia noastra oferă în cadrul unui proces educaţional de 3 ani, o diplomă de licenţă (studii universitare de lungă durată).

Extensia Universitară se înscrie în corpul extensiilor universitare înfiinţate sub tutela Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, cuprinzând peste 30 de extensii universitare din tot atâtea oraşe transilvanene. Toate cele patru extensii universitare ale Departamentului de Administraţie Publică - Bistriţa, Cluj, Satu Mare şi Sfântu Gheroghe - din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai funcţionează sub tutela Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC).

Extensiile universitare de administraţie publică funcţionează pe baza a aceluiaşi plan de învă!ământ, stabilit în comun acord cu FSPAC şi Departamentul de Administraţie Publică din cadrul facultăţii. Sistemul conturat după cerinţele europene în materie permite admiterea unui număr mare de studenţi aparţinând minorităţii maghiare majoritare în zona Covasna şi Harghita, de unde de fapt Extensia Universitară îşi recrutează studenţii. Absolvenţii extensiei au posibilitatea să-şi continue studiile la Facultatea de Ştiinţe Politce, Administrative şi ale Comunicării.

Pe lânga Extensia Universitară de Administraţie Publică din Sfântu Gheorghe funcţionează şi o asociaţie ştiinţifică denumită 'Pro Scientia Administrativa' care încearcă să obţinţ fonduri extrabugetare pentru o mai bunţ funcţionare a Extensiei. Prin intermediul acestei Asociaţii Extensia Universitară a derulat o serie de cercetări cu importanţa deosebită în domeniul administraţiei publice locale din România.

NOUTĂŢI

Deschiderea festivă

Deschiderea noului an universitar va avea loc pe data de 1 octombrie 2018 (luni) începând cu orele 11:00 în Aula Magna a clădirii Extensiei universitare Sf. Gheorghe. Îi aşteptăm cu drag, pe toţi studenţii noştri.

21 septembrie 2018 Citeşte restul
Inscrieri la Extensia Sf. Gheorghe
La Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării specializarea Administraţie publică, înscrierile se fac în perioada 11-17 iulie ...
06 iulie 2018 Citeşte restul
Chef Sf. Nicolae, 2017
Vă aşteptăm cu drag la Chef de Sf. Nicolae în data de 07. decembrie 2017., ora 18:30. (CAMPUS)
13 noiembrie 2017 Citeşte restul
Toate noutăţiile

GALERIE FOTO