Rólunk / A karA Sepsiszentgyörgyi Közigazgatási Tanszék alapítását egy sor tárgyalás-sorozat előzte meg a Kovászna Megyei önkormányzat és a Babes-Bolyai Tudományegyetem között. Ennek a két intézmény közötti megállapodásnak köszönhetően született meg 1998-ban egy Kormányrendelet alapján a Sepsiszentgyörgyi Közigazgatási Főiskola ami 2005-ben, a bolgnai folyamatnak nevezett páneurópai oktatási reform eredményeként, három éves egyetemi oktatásra tért át, megváltoztatva nevét is.

A Közigazgatási és Közszolgálati Menedzsment Tanszékének Sepsiszentgyörgyi Kihelyezett Tagozata a BBTE több mint 30 erdélyi tagozatának egyike. A négy - a besztercei, a kolozsvári, a szatmárnémeti és a sepsiszentgyörgyi - kihelyezett tagozat mindegyike a BBTE Politika-, Közigazgatási- és Kommunikációtudományi Karának alárendeltségében működik.

A BBTE közigazgatási tagozatai egy - a kar Közigazgatási és Közszolgálati Menedzsment Tanszéke által kialakított - közös tanterv alapján készíti fel diákjait majdani szakmájukra. Az európai elvárásoknak megfelelően megszervezett oktatási rendszer lehetővé teszi egy nagyszámú magyar nemzetiségü diák felvételét a magyar tannyelvű oktatásba. Ez nem is olyan meglepő, hiszen a diákok nagy része a többségében magyarok által lakott Hargita és Kovászna megyékből származik. Ugyanakkor, az oktatási rendszer lehetővé teszi a továbbtanulást is, a Politika-, Közigazgatási- és Kommunikációtudományi Kar, közigazgatás szakának magiszteri szintű képzésén.

Kihelyezett Tagozatunk mellett egy tudományos társaság - egyesület - is működik, melynek kizárólagos célja, hogy elősegítse a Kihelyezett Tagozat oktatását és az ehhez kapcsolódó kutatói munkát. A Pro Scientia Administrativa Tudományos Társaság segítségével és anyagi támogatásával sikerült egy sor, a román helyi közigazgatásra vonatkozó, mérvadó fontosságú kutatási programot megszervezni.

 

Kutatóknak:
"Saját értékeinket az objektivitás ürügyén, nem kell ködfüggöny mögé rejteni, de a különböz? szempontokat egyformán korrekt módon kell bemutatni."
(Fisicella)

A köz érdekében dolgozóknak:
"Az empirikust nem kell összekeverni a praktikussal. A rutin - ami nem más mint irányítatlan gyakorlat - politikai sarlatánt szül, az elmélet pedig, ha hiányzik a körülmények ismerete és a tapasztalat, álmodózókat és utópistákat Az igazi gyakorlat olyan készenlét, amely a törvényeket minden el?adandó esetre alkalmazni tudja."
(Sonnenfels)

Magyaroknak:
"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember mert magyar még nem erényes ember, és a hazafiasság köntösében járó még korántsem hazafi."
(Széchenyi)

ÚJDONSÁGOK

Tanévnyitó 2018

Az új egyetemi év ünnepélyes 2018 megnyitója 2018. október 1-én lesz, hétfőn, 11:00 órai kezdettel, a BBTE Sepsiszentgyörgyi Kihelyezett Tagozatának Nagytermében. Minden hallgatónkat szívesen várjuk.

szeptember 21, 2018 Tovább olvas
Tusványos 2018
A BBTE tusványosi programja
2018. 07. 26 (csütörtök) Program
július 06, 2018 Tovább olvas
Mikulás-buli, 2017
Szeretettel várunk a Mikulás-bulira
2017. december 07-ßn 18:30-kor. (CAMPUS)
november 13, 2017 Tovább olvas
Az összes újdonság

FOTÓGALÉRIA